Vissza a kezdőlapra

A Kalóz szerver

Leírás
Szerverünk 2018 őszén nyitott meg abban az ismert játékmódban, ami jelenleg is elérhető nálunk. A kalóz alapú túlélő, más néven kalóz RPG nagy hírnévnek örvendett már akkoriban is, most már viszont szerverünk főtémája lett. A játék lényege a terjeszkedés, a gazdasági és katonai hatalom növelése. A királyságod katonai védelmét fontos már a kezdetekben is megerősíteni, hogy ne okozzanak problémát a későbbiekben fennálló támadások, terület megszállások és háborúk.

A szerveren egyelőre nem elérhető a királyságban átfolyó gazdaság, nem kell adózni a királyság fennmaradásáért, nem kell adózni azért, hogy bent maradj királyságodban. A későbbiekben ez viszont gyökerestül meg fog változni, hogy a pénzed még több opcióra tudd fordítani. A királyságnak való adózás elősegítheti a fennmaradást, a nemzetnek való költségkiadásokat vagy a kereskedelem virágzását királyságod és a cserepartnerek között. A kereskedelem virágzó gazdasághoz tud vezetni, így jó ha odafigyelsz a királyságban megtehető gazdasági opciókra, mint például a növénytermesztés vagy az állattenyésztés. A kereskedelem segíthet megteremteni a királyságok közötti békét azzal, hogy korrekt cserepartnereket szereztek magatoknak. Ez nem csak a kereskedelem szempontjából jó, hanem a katonai fennmaradást is szolgálja. Amennyiben egy olyan háborúba keveredtek ahol vesztésre álltok, szövetségesül hívhatjátok a körülöttetek lévő királyságokat, melyek segítségével visszaverhetitek a közelgő hadakat. Fontos, hogy szövetségesi kapcsolatban kell lennetek az erősítést szolgáló királysággal!

A szerver főtémájára hivatkozva került be a Királyság opció, melynek segítségével barátaiddal karöltve tudsz fejlődni, kiépíteni egy birodalmat. Vigyázz, hogy kit választasz be csapatodba, mert nem biztos, hogy jó szándék vezérli. Ha visszaélnek a bizalmaddal, majd kifosztanak a királyságod alattvalói, esetleg kirabolják a raktárat, vedd fel a kapcsolatot egy adminisztrátorral.
Ez a tevékenység TILTOTT!


Hogyan kezdj bele az egészbe:


/k create "királyságod neve"
paranccsal létrehozhatsz egy királyságot.
Fontos, hogy mielőtt ezt a parancsot beírnád, állj abba a chunkba amit szeretnél először elfoglalni. A nexuszpont arra a helyre generálódik le, amelyen épp te állsz. Ha ez nem történne meg, használd a /k nexus parancsot a struktúra elhelyezéséhez. A chunkokat az F3+G billentyűkombinációval tudod megjeleníteni. 1 chunk = 16x16 blokk
/k claim
paranccsal tudsz területeket lefoglalni.
Ha szeretnéd királyságodat még nagyobb területen elhelyezni, szeretnél elfoglalni, akkor első dolgod kiválasztani a területeket, majd elfoglalni azokat. A parancs végrehajtásakor az a chunk amelyen épp tartózkodsz a királyságod fennhatósága alá fog kerülni. Ahhoz, hogy elhagyd a területet a /k unclaim parancsot kell beírnod.
Figyelem! Az önhibádból elkövetett terület elhagyásokat nem áll módunkban visszafordítani!
/k invite "játékos neve"
paranccsal embereket meghívni a királyságodba.
Ha barátaiddal szeretnél játszani, akkor meg kell hívnod őket királyságodba, mely egyfajta védelmet nyújt neki más királyságoktól. Vigyázz! Ha egy rossz akaratú játékos van a királyságodban, akkor lehetséges, hogy kirabol, szabotál a háborúkban. Ha ilyet látsz vagy tapasztalsz azonnal fordulj egy adminisztrátorhoz!
/k tradable
paranccsal tudod a felesleges blokkokat/itemeket elcserélni.
Ahhoz, hogy királyságod katonai haderejét növelni tudd, nexuszpontot kell szerzened. Erre a legegyszerűbb az, hogy a felesleges blokkokat, mint például föld, kő, homok, stb. és a haszontalan érceket beváltod a nexuszpontban található átváltó segítségével. Minden blokknak más-más értéke van, amit megnézhetsz az értéklistán.
Figyelem! Az önhibádból elkövetett átváltásokat nem áll módunkban visszaadni!A nexusz menüben találod azokat az irányításhoz szükséges opciókat, melyek elengedhetetlenek az alattvalók és a területek kezeléséhez. A nexuszpontban található fejlesztési lehetőségek a következők:
 • Nexusz védelmező
 • Bajnok
 • Taposóaknák
 • Védelmezők
 • Maximum játékosok száma a királyságban
 • Nexuszláda
 • Anti-robbanás
 • Struktúrák/Ágyúk
 • Sebzés mértéke
 • Nyilak sebzésének mértéke
 • Regeneráció mértéke
 • Sérülés csökkentése
A menü lehetőséget ad alattvalóid és a kapcsolatok jogosultságainak beállítására is. Amennyiben nem szeretnéd, hogy a szövetségesek belépjenek a területedre, vagy, hogy ne tudjanak rombolni, blokkokat lerakni akkor ezt is le tilthatod számukra. Amennyiben bizalmad megnőtt egy játékos felé, előléptetheted királyságod generálisává, helyettesévé vagy azzá amivé csak szeretnéd.


Egy kép a nexuszról.

Alattvalóid kezelését megteheted a menüben, vagy akár a chaten is. Az alábbi képen láthatod az alattvalók kezelése menüt:Ha parancsokkal szeretnéd megoldani ezt, akkor a következő lista segíthet ebben:
 • /k kick "játékos" Játékos kirúgása a királyságodból
 • /k king "játékos" Királyi pozíció átadása egy alattvalónak
 • /k promote "játékos" Játékos előléptetése
 • /k demote "játékos" Játékos lefokozása
 • /k invite "játékos" Játékos meghívása a királyságodbaAmennyiben királyságoddal eljutottál arra a szintre, hogy már nem elég az a terület, ami van és szeretnétek terjeszkedni, Nexusz pontot zsákmányolni, vagy épp csak unatkoztok, akkor megszállásba kezdhettek a királyság tagjaival. Az első lépés az, hogy megközelítsétek az ellenséges, célpontként kitűzött területet. Amint a területen álltok, használjátok a /k invade parancsot. Ha az inváziót megkezdtétek, pár másodpercetek marad addig, míg az ellenséges királyság bajnoka le idéződik. Abban az esetben, ha vesztésre állnátok segítségetekre lehet a /k surrender parancs, mellyel feladhatjátok a küzdelmet. Ha az invázió sikeres volt, akkor megkapjátok, a célpontként megadott területet, ha viszont el buktátok a megszállást, a terület az ellenséges királyság tulajdona marad.
/k map
paranccsal a chaten megjelenít egy térképet.

/k show "királyság"
paranccsal a chaten megjeleníti a királyság adatait.Amennyiben sikerült összebarátkoznod egy másik királyság vezetőjével, és szeretnél egy katonailag erős szövetséget kötni, használd a /k ally "királyság" parancsot. Ezzel a lépéssel hozzá tudod adni a semleges királyságokat a szövetségesek listájához. Ha támadás éri a királyságodat, a szövetségesek segítségére is számíthatsz, de vigyázz, mert ez fordítva is igaz!

Ha szeretnél egy ellenséges királysággal tűzszünetet kötni, használd a /k truce "királyság" parancsot. Ezzel a lépéssel szünetelteted a királyságaitok közötti háborút, és erőt nyerhettek a felkészülési idő alatt.

Ha egy semleges királyság zaklatja alattvalóidat, vagy gúnyos üzenetekkel bombázza a királyságod lakóit, ne habozz... üzenj neki háborút! A /k enemy "királyság" parancs segítségével hozzá adhatod őket az ellenségek listájához.Az itt leírtak módosulhatnak az idők során. Ha bármilyenfajta módosításra kerül, igyekszünk minél hamarabb frissíteni az állapotot, hogy játékosainkat ne tévesszük meg.